Tortorella-effekten uteblev för Columbus

John Tortorella fick kliva in i Blue Jackets bås, men utan framgång.

NEW YORK. Det blev ingen omedelbar Tortorella-effekt för Columbus Blue Jackets.

De förlorade åttonde raka i natt – och har därmed fullbordat sämsta inledningssviten i NHL på 72 år!

– Så moraliska segrar hjälper inte, säger den nyanställde coachen efter 3–2-förlusten mot Minnesota.

Efter 4–0-förlusten mot New York Islanders i tisdags hade Columbus-ledningen fått nog och visade coachen Todd Richards dörren.

I stället anställdes kontroversiella skränfocken John Tortorella, ökänd för sitt heta temperament efter tjänstgöring hos Tampa Bay Lightning, New York Rangers och Vancouver Canucks.

Han gjorde sin första match i båset i natt, borta mot Minnesota Wild, och förhoppningen var förstås att hans blotta närvaro skulle ge någon form av omedelbar effekt.

Men icke.

Visserligen hade gästerna ledningen med 2–1 i första paus, efter mål av svenske Alexander Wennberg – hans första för säsongen – och Brandon Dubinsky.

Men Wild kom tillbaka och vann till sist med 3–2.

”Förlorade momentum”

Därmed har Blue Jackets öppnat säsongen med åtta raka förluster och det är den nästa sämsta sviten i hela NHL-historien.

Bara New York Rangers har varit värre, med elva raka förlusten – säsongen 1943-1944!

– Det var elva-tolv minuter i andra perioden när vi förlorade momentum. Annars tycker jag vi spelade hårt och bra hela matchen, säger ”Torts” till nhl.com.

– Men vi har åtta raka förluster. Så moraliska segrar hjälper inte.

* * *

New Jersey fortsätter överraska.

Det tippade bottenlaget från Newark tog tredje raka i natt – borta mot Ottawa.

De låg under med 4–2 när mindre än sex minuter återstod, men lyckades komma tillbaka och kvittera 32 sekunder före full tid.

Två Zibanejad-poäng

Sedan var Jacob Josefson – ansvarig för en assist i första perioden – med och avgjorde på straffar.

Mika Zibanejad gjorde sitt andra mål för säsongen och noterades också för en assist.

* * *

Washington verkar det inte gå att komma åt.

Vancouver hade ledningen med 2–1 inför sista perioden i mötet i Rogers Arena i natt, men fem minuter in i tredje kvitterade Jay Beagle – och fem minuter innan slutsignalen avgjorde Alex Ovetjkin med ett patenterat direktskott från vänstra tekningscirkeln.

Marcus Johansson och Andre Burakovsky bidrog båda med assists – och Henrik Sedin gjorde ett av mål Vancouvers mål, på assist från brorsan Daniel. Henrik hade också, liksom Alex Edler, assist på ett mål signerat Radim Vrbata.

* * *

Svenskmålvakten Jhonas Enroth gjorde en succéartad debut i Los Angeles. Enroth, som kom till den kaliforniska mångmiljonstaden inför årets säsong efter sex säsonger som han mestadels tillbringade i Buffalo, gjorde 39 räddningar i Los Angeles 4–1-seger i det kaliforniska bortamötet med San Jose.

Men den 27-årige svensken gick miste om priset som matchens bästa spelare. Det gick till lagkamraten Jeff Carter som bidrog till segern med två mål och två assist. Enroth fick nöja sig med att bli utsedd till matchens näst bästa.