Bratt tvåmålsskytt när Jersey bröt förlustsvit

TT-AP

Publicerad 2022-12-22

New Jersey Devils Jesper Bratt gratuleras av lagkamraterna efter målet i första perioden.

Svenske Jesper Bratt gjorde två mål när hans Jersey i bortamötet mot Florida Panthers bröt en förlustsvit på sex matcher i NHL-ishockeyn.

Senaste vinsten för Jersey var den 6 december när Chicago besegrades på hemmaplan men natten mot torsdag var eländet över.

Målskyttet i matchen inleddes av Floridas Eric Staal i första periodens femte minut. Jerseys svar dröjde bara knappt två minuter och det var då Jesper Bratt klev in i leken och satte 1–1 i Devils första powerplay.

Florida tog sedan ledningen med 2–1 genom Eetu Luostarinen i powerplay i andra periodens fjärde minut och det blev periodens enda mål.

Tredje perioden blev ett lite segertåg för Jersey och det var Jesper Bratt som inledde vändningen när han kvitterade till 2–2 i tredje minuten. Drygt sju minuter senare gav Jegor Sjarangovitj Jersey ledningen och i periodens sista minut satte Tomas Tatar spiken i kistan för Florida med sitt 4–2-mål i tom kasse.