Publicerad 2015-12-15

Världens bästa Karlsson.

Nu även världens tursammaste Karlsson.

För EK65:s mål i natt var ett av de märkligaste och...

– ...det värsta mål jag gjort, skämtar svensken efter Ottawas 5–3-seger över Los Angeles.

Bortalaget Kings hade 1–0 efter en period.

Sedan startade Senators show i Canadien Tire Centre.

Mike Hoffman stod för två fullträffar och Erik Karlsson för både assist och mål när 0–1 blev 4–1.

Framför allt var den svenske backens 3–1-mål både märkligt och turligt. Karlsson avlossade ett skott från blålinjen samtidigt som hans klubba gick av på mitten.

Men pucken studsade sakta mot mål, styrdes via två (!) Kings-spelare och hittade in alldeles vid stolproten bakom målvakten Jonathan Quick.

– Det är det värsta mål jag gjort, säger Erik Karlsson skämtsamt till Ottawa Sun och fortsätter mer allvarsamt:

– Jag tycker inte vi spelade så bra hela matchen, men vi gjorde vad som krävdes för att vinna.

Zibanejad avslutade

Ja, för efter 3–1 och 4–1 reducerade LA till 4–2 i slutet av den andra perioden.

I den tredje fixade Kings även 4–3, men Mika Zibanejad avgjorde definitivt med sitt 5–3-mål åtta minuter före slutet.

Glödhete Zibanejad hade också två assist i matchen: till Hoffmans första och till Karlssons flytmål.

– Det var förstås skönt att få bidra i kväll, säger Mika till klubbens hemsida.

Erik Karlssons 1+1 innebär att han gjort 7 mål och 27 assist denna säsong, passerade Daniel Sedin och är femma i den totala poängligan.

Svenskens första för säsongen

Detroits 13 matcher långa poängsvit är över.

Trots 1–0-ledning hemma mot Buffalo med mindre än fem minuter kvar föll rödvingarna med 1–2.

Ryan O'Reilly kvitterade och Johan Larsson gjorde segermålet inom loppet av 61 sekunder. Det var den Brynäs-uppfostrade forwardens första mål för säsongen – i den 28:e matchen.

”Blivit mer frustrerad"

– Jag tog mig in framför mål och hoppades kanske få en retur och plötsligt kommer pucken rakt på mig klubba. Ju längre tid som gått desto mer frustrerad har man blivit. Men det är bara att fortsätta köra på och göra de rätta sakerna, säger Johan Larsson enligt nhl.com.

Gustaf Nyquist hade ett gyllene läge att kvittera med 19 sekunder kvar, men Sabres-målvakten Chad Johnson svarade för en fantastisk parad när han slängde sig och räddade pucken med armen.

– En besvikelse att inte få med sig något från matchen, sa Detroits lagkapten Henrik Zetterberg till nhl.com.

Oilers på slutspelsplats

Edmontons succékeeper Anders Nilsson fick vila i natt och i stället stod Cam Talbot för första gången sedan den 27 november.

Och Talbot storspelade, räddade 47 skott när Oilers slog Boston borta med 3–2 efter förlängning.

Det innebär också att de senaste årens notoriska bottenlag har vunnit sex raka matcher och nu faktiskt parkerar på en slutspelsplats i den västra konferensen!

I Columbus gjorde finländske målvakten Joonas Korpisalo NHL-debut. Han var riktigt bra, räddade 27 skott men Blue Jackets föll ändå med 1–2 mot Tampa Bay.

Alex Killorn och Brian Boyle blixtrade till, kom i ett 2 mot 1-läge i boxplay och Boyle satte det avgörande målet för Lightning.