Fyra svenskpoäng bakom efterlängtad seger

Ett enda mål på de fyra första matcherna och en tidig krisstämpel.

Men i natt lossnade det för Anaheim Ducks.

Det hajpade laget tog säsongens första seger – 4-1 mot Minnesota.

Mycket tack vare svenskarna som snickrade ihop 2+2 poäng.

Nollade i tre (San Jose, Arizona, Colorado) av de fyra första matcherna och endast ett mål (Sami Vatanen) mot Vancouver har skakat om förhandsfavoriten till Stanley Cup-titeln.

Men i morse studsade Anaheim Ducks tillbaka – i alla fall mål- och poängmässigt.

Redan efter en period mot Minnesota hade säsongens målproduktion fördubblats. Cam Fowler gav Anaheim 1-0 assisterad av Ryan Getzlaf och Carl Hagelin (hans första poäng i Ducks-tröjan). Efter Nino Niederreiters kvittering såg två andra svenskar till att hemmalaget åter tog ledningen.

Rickard Rakell var vaken framför målet och styrde in Hampus Lindholms skott från blålinjen.

– Skönt att sätta den. Det är viktigt att vi fortsätter att skjuta från backposition och få fram kroppar framför mål, sa Rickard Rakell i den första pausen.

Men så mycket mer av det blev det inte. Minnesota dominerade den andra perioden som dock slutade mållös mycket tack vare Ducks-målvakten Anton Khudobin.

I mitten av den tredje perioden kunde Mike Santorelli trycka in det förlösande 3-1-målet från nära håll.

Rensning som gick hem

Och med dryga minuten kvar – när Wild chansade med en extra utespelare - rensade Hampus Lindholm en backhand från bakom egen förlängd mållinje och pucken seglade genom luften, studsade ett par gånger på isen och rullade/gled till slut in i det tomma målet.

Poängkungen Lindholm, kan vi säga nu.

För med 1+1 är den svenske backen uppe i delad ledning i den interna poängligan. Men framför allt var det segern som värmde.

Anaheims tränare Bruce Boudreau var lättad efter två bärgade poäng:

– Den första segern är alltid den svåraste. Förhoppningsvis har vi lärt oss av misstagen vi gjort och får en snöbollseffekt av detta.