Anton Strålman, 23, är ingen van fajter.

Men i nattens möte med Chicago tvingades han stå upp efter att ha tacklat stjärnan Patrick Kane.

– Det var en ful tackling, säger Troy Brouwer, 24, som gav sig på svensken.

Anton Strålman.

Chicago hade 4–3 borta mot Columbus fem minuter in i den tredje perioden när fixstjärnan Patrick Kane, 21, satte fart genom mittzon.

Väl framme vid offensiv blå tog det stopp.

På svensken och förre Timråspelaren Anton Strålman.

Kane blev liggandes kvar på isen och tog sig för knäet. Och med OS bara någon dag bort var det säkert många amerikaner som drog efter andan.

Brouwer matchvinnare

Men den som stod upp för sin lagkamrat var kanadensaren Troy Brouwer.

– Det är alltid jobbigt att se en lagkamrat bli skadad, därför kände jag att jag var tvungen att kliva in, säger Brouwer till nhl.com.

Slagsmålet var Strålmans första i NHL och det dröjde bara ett tiotal sekunder innan Tibrosonen föll till marken.

Patrick Kane kunde komma tillbaka och slutföra matchen som Chicago vann med 5–4 efter straffar.

Kristian Huselius, 31, gjorde Columbus enda mål i straffläggningen som fick sitt avgörande när Strålmans antagonist Brouwer satte sin straff i den fjärde omgången.