Mardrömsdebut för NHL-svensk

Publicerad 2015-09-24

Tung start för Lehner – mot gamla lagkamraterna

NEW YORK. Första mötet med gamla kompisarna i Ottawa blev mindre roligt för nye Buffalo-målisen Robin Lehner.

Han tvingades släppa in tre mål på tre och en halv minut – och redan där var försäsongsdebuten förstörd.

– De tre snabba målen var jag inte nöjd med, säger Lehner.

Svenske keepern Robin Lehner trejdades från Ottawa till Buffalo i somras och förhoppningen var säkerligen att han skulle få lite revansch på gamla arbetsgivaren när Sabres i natt tog emot just Senators i en försäsongsdrabbning i First Niagara Center.

Men det blev det inte så mycket med.

Redan sex minuter in i inledningsperioden spräckte gästerna förre lagkamratens nolla – och bara tre och en halv minut senare stod det 0-3.

Inte så kul.

– Ärligt talat, de tre snabba målen är jag inte nöjd med men annars kändes det bra. Jag kände mig lugn, samlad och jag hade bra koll på pucken, säger Lehner till Buffalos hemsida.

Nye Buffalo-coachen var på det hela taget nöjd med svenskens insats.

– Jag gillade verkligen Robins första period, sa Dan Bylsma.

”Defensiven måste bli bättre”

Men enligt samstämmiga rapporter från Buffalo hade Lehner inte mycket till hjälp av sina backar heller.

– Vår defensiv måste definitivt bli bättre. Det är något vi har att jobba med innan grundserien börjar, säger nye coachen Dan Bylsma till Buffalo News.

Senators hann göra ytterligare två mål efter att Lehner, som planerat, inför tredje perioden lämnat över spaden Andrej Makarov och segersiffrorna skrevs till slit till 2-5.

Mika Zibanejad gjorde ett av målen och unge Tobias Lindberg stod för en assist.

Hattrick av Tatar

Detroits slovakiske stjärnan Tomas Tatar var NHL-nattens verklige kung.

Han stod för hat trick när Red Wings klappade till Chicago Blackhawks med 4-1.

Niklas Kronwall bidrog med två assist och Jonathan Ericsson med en. David Rundblad assisterade på Chicagos tröstmål.

Noterbart är också att veteranen Brad Richards, som gick från Chicago till Detroit i somras, spelade fram till alla Tatars tre mål.

I Nashville lyckades Predators slå ett Tampa utan stjärnor på isen med 5-2 och Viktor Arvidsson bokfördes för ännu en assist.

Även Oscar Klefbom, som ju just skrev på ett mäktigt sjuårskontrakt med Edmonton, svarade för assist i Oilers 3-2-seger över Winnipeg.