Zibanejad hjälte med straffmålet

Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-10-29

NEW YORK. Mika Zibanejad blev straffhjälte när Ottawa slog Calgary i natt.

– Jag fick lägga min straff sist så jag hann scouta målvakten och jag scoutade rätt, säger han efter 5-4-segern.

Ottawa Senators bröt en fyra matcher långa förlustsvit när likaledes halvkrisande Calgary Flames kom på besök i kanadensiska huvudstaden – men den målrika och svängiga matchen avgjordes alltså först efter straffar.

Och då klev svenske Mika Zibanejad in i handlingen.

Hiller skadad

Som hemmalagets tredje skytt, med chans att avgöra fajten, stormade han fram mot unge Flames-keepern Joni Ortio – som fick byta av Jonas Hiller på grund av skada i andra perioden – och satte ett distinkt skott långt ner på plocksidan.

– Jag hade ingen koll på Ortio sedan tidigare, så jag var glad att jag fick lägga den tredje straffen. Därmed hann jag scouta honom och jag scoutade rätt, säger Mika till Ottawa Sun.

Erik Karlsson stod för en assist under matchen.

Järnkrok hjälte

Bland nattens tre matcher fanns det två svenska matchhjältar. När Nashville bortaslog San Jose var det Calle Järnkrok som avgjorde till 2–1 halvvägs in i tredje perioden. Avgörandet kom genom ett handledsskott över Martin Jones axel på plockhandssidan och var Järnkroks första mål för säsongen.