Publicerad 2013-06-07

Vann på bortaplan – kopplade järngrepp

Patrick Sharp och Marian Hossa.

23 mars var senaste gången LA Kings förlorde hemma i Staples Center.

Fram till i natt. Då vann Chicago Blackhawks den fjärde matchen i semifinalserien och kopplade ett järngrepp om finalplatsen.

– Det var skönt att sno en match i deras byggnad, säger Patrick Kane..

Den 23 mars gjorde Vancouver Canucks matchens enda mål och vann mot Los Angeles Kings i Staples Center.

Sedan dess har de regerande mästarna spelat 16 raka hemmamatcher utan att förlora.

Och det började bra även i nattens fjärde match i semifinalserien mot Chicago Blackhawks.

Kings var i ledningen vid två tillfällen men Chicago kom tillbaka och lyckades till slut vända och vinna med 3–2.

– Vi kämpade hårt från början till slut och hittade ett sätt att göra mål. Vi är mycket glada att vi kunde vinna en match här, säger matchhjälten Marian Hossa till NBC.

– De är ett bra lag på hemmaplan så det var skönt att sno en match här, säger Patrick Kane.

Avgörandet kom dryga minuten in i tredje perioden när Marian Hossa satte 3–2-målet med ett direktskott framspelad av Handzus och Johnny Oduya.

”En match i taget”

Därmed leder Chicago matchserien med 3–1 och har kopplat ett fast grepp om finalplatsen när serien nu vänder tillbaka till Chicago.

Och om Kings varit oslagbara på hemmaplan så är det bortafacit i slutspelet allt annat än imponerande då det bara blivit en seger på åtta matcher så här långt.

Men mästarna vägrar ge upp hoppet.

– Vi tar en match i taget. Vi måste lära oss från våra misstag, gå vidare och åka till Chicago och vinna matchen.

Inför matchen var det osäkert om svenske Niklas Hjalmarsson skulle kunna delta efter att ha stoppat ett slagskott med knäet i match tre.

Men svensken var på isen och imponerade stort med sitt försvarsspel och plockade dessutom upp en assist på Chicagos två första mål i matchen.

Match fem i serien på bäst av sju matcher spelas natten till söndag i United Center i Chicago.