Tre svenskmål räckte inte för Washington

Publicerad 2016-01-28

Tre gånger hjälpte André Burakovsky och Nicklas Bäckström sitt Washington att komma i kapp hemma mot Philadelphia. Förgäves.

I natt kom första hemmaförlusten på 69 (!) dagar.

Gästerna ledde med 2–0 inför andra perioden, då de två svenskarna klev in i handlingen. Burakovsky reducerade efter 7.39, och mindre än en minut senare hade Bäckström kvitterat.

Med drygt två minuter kvar av perioden gav Jakub Voracek Philadelphia ledningen på nytt, men Burakovsky var inte klar. Knappt fyra minuter in i slutperioden kvitterade han till 3–3.

Matchen gick till förlängning, men den blev inte gammal. Voracek satte avgörande 4–3 till Philadelphia efter 38 sekunder.

Uppehåll väntar

Förlusten var Capitals första hemma sedan Dallas var på besök 19 november i fjol.

Dessutom åkte Washington-svensken Marcus Johansson på en överkroppsskada under första perioden som fick honom att lämna.

Skälet till skadan är oklart, men Johansson får åtminstone på sig till på tisdag med att återhämta sig, då Capitals matchar igen efter All star-uppehållet.

Gabriel Landeskog tog sitt ansvar som kapten i Colorado.

Han såg till att vända två underlägen till seger över Los Angeles i NHL-ishockeyn, 4–3.

Los Angeles gick till en 2–0-ledning i första perioden. Matt Duchene reducerade och Landeskog kvitterade i början av den andra perioden. Los Angeles gjorde 3–2 innan perioden var över.

Stärkt av segern

I början av den tredje kvitterade Landeskog igen med sitt 13:e mål för säsongen.

Nathan MacKinnon gjorde sedan 4–3 med knappt tio minuter kvar av matchen i Los Angeles.

Segern var välbehövlig för Colorado som hade förlorat med 1–6 mot San Jose ett dygn tidigare, men nu är stärkt av segern inför uppehållet för All Star-matchen.

Anton Strålman levererade sin 18:e passningspoäng för säsongen när han assisterade Steven Stamkos till Tampa Bays ledningsmål drygt fyra minuter in i första perioden hemma mot Toronto.

Och med det var matchen avgjord.

Andrej Vasilevskij och Jonathan Bernier stängde Tampas respektive Torontos kassar för kvällen och matchen slutade 1–0 till hemmalaget.