Erik Karlssons unika NHL-facit

Publicerad 2017-02-20

Erik Karlsson är historisk.

Den svenska backen nådde 50 poäng för femte året. Något ingen annan aktiv NHL-försvarare lyckats med.

Det blev visserligen an knapp förlust för Ottawa mot Winnipeg i Canadian Tire Centre i natt. Gästande Senators som ligger på andra plats i Atlantic Division förlorade med 3–2.

Erik Karlsson som ligger tvåa i backarnas poängliga går en kamp med Brent Burns om att få kallas ’NHL:s bästa back’. I natt spelade Karlsson fram till båda Ottawas mål och nådde en milstolpe.

För femte året har svensken gjort 50 poäng under en och samma säsong. Det gör honom helt unik i NHL. Ingen annan aktiv back har lyckats med den bedriften.

”Ser ut som en katastrof”

Men trots lagkaptenens makalösa NHL-historik var det i det stora hela en mörk natt för Ottawa. Förutom uddamåls-förlusten dras laget med stora skadebekymmer. Forwarden Bobby Ryan är borta med fingerskada och i nattens match fick både Mike Hoffman och Mark Stone lämna isen.

I den tredje perioden fick Mark Stone en ful armbågstackling mot huvudet av Jacob Trouba. Stone tvingades lämna isen och återvände inte. För Troubas del blev det endast två minuter i båset, men Jets-försvararen lär ha några matchers avstängning att vänta.

– Just nu ser det ut som en katastrof. Vi får se om det verkligen är så illa på måndag, men jag är beredd på det värsta, sa Ottawas coach Gue Boucher till NHL.se efter matchen.