Men det blev tidigt svettigt för knektarna – och storstjärnan Marc-André Fleury fick lov att stå på huvudet.

– Han är aldrig jäktig, han är så lugn, konstaterar NHL Networks expert Kevin Weekes.

Golden Knights var kraftig favorittippade inför serien mot Canadiens, men om det är något kanadensarna visat hittills under slutspelet är det att man inte ska underskatta dem.

Så även i natt.

I den första perioden satte Habs hårt press på Vegas och var nära att spräcka nollan både en och två gånger i matchens inledande minuter.

Men varje gång stod Fleury i vägen.

– Han var tvungen att göra både viktiga och lägliga räddningar och han fick de att se underhållande men också enkla ut. Han är så kul att titta på, en av de bästa någonsin, hyllar Weekes.

Istället blev det Montréal och Carey Price som fick kapitulera inför matchens första mål när Shea Theodore hittat nätet för första gången i slutspelet.

Vegas stjärnback tog till vara på en offensiv tekning och smattrade in ett ledningsmål bakom Price.

Och väl i andra dröjde det inte många minuter innan dundrade in 2–0 med en mäktig kanon.

Vegas tog stafettpinnen direkt i serien mot Montreal.

”Spelade vårt spel”

Montréal fick lite liv och hopp när unge Cole Caufield prickade sitt första slutspelsmål i numerärt överläge, men mindre än en minut senare tog Mattias Janmark snabbt ned dem på jorden igen.

Väl i tredje kom till sist även 4–1 genom Nick Holden, vilket blev slutresultatet.

Och att skicka fyra puckar förbi Carey Price och hans slutspelsform är inte illa pinkat.

– Vi pratade om hur elit han är och visste att vi tvungna att röra på benen. Och han spelade ganska bra ikväll men vi såg till att få puckar på honom och spelade vårt spel, säger Holden.

1–0 till Vegas alltså inför returmötet natten mot torsdag.