Nylander kritiserad när Toronto föll igenom

Från målskytt till syndabock: Kostade oss matchen

Publicerad 2018-01-09

William Nylander gjorde mål, men det räckte ändå inte hela vägen när hans Toronto fick stryk mot Columbus med 2–3.

Och efteråt fick svensken kritik för sitt agerande i försvaret när Columbus-stjärnan Artemi Panarin helt omarkerad fick avgöra på övertid.

21-årige Nylander stänkte in 2–0 med ett stenhårt handledsskott i slutet av andra perioden. Målet, i numerärt överläge, var hans nionde för säsongen.

Columbus kom dock ut revanschsuget i sista perioden och ett slumpmål av Nick Foligno, med drygt fyra minuter kvar, gav gästerna en fribiljett in i matchen. Mindre än två minuter senare kvitterade Pierre-Luc Dubois med ett välplacerat skott bakom förre Frölunda-målvakten Frederik Andersen.

I förlängningen var gästerna från USA starkast och tystnaden la sig som en filt när Artemi Panarin stötte in vinstpucken i ett tillspillogivet hemmamål efter att Andersen blivit bortlurad av Zach Werenski.

Bland Toronto-fansen var missnöjet stort efter förlusten, bland annat för att inte Mike Babcock valde att matcha radarparet Auston Matthews/William Nylander på övertiden, men också för det bristfälliga agerandet vid självaste avgörandet.

”Kostade oss matchen”

Ett slarvigt byte av Maple Leafs och dålig backchecking gjorde att Columbus kunde kontra, och väl där uppstod ett missförstånd mellan Nylander och Morgan Rielly i markeringen.

– Vi gjorde några misstag, förlorade en tekning, boxade inte ut, ett byte där vi kunde ha varit mer tålmodiga; vi var inte under någon press men gjorde så att de kom i ett övertag, det kostade oss matchen i slutändan, säger Torontos coach Mike Babcock till nhl.com.

Nylander, som har gjort 31 poäng på 44 matcher den här säsongen, har tidigare ifrågasatts för sina defensiva färdigheter och för sin inställning på isen.

”Jag är ett stort Nylander-fan precis som alla andra, men det här var inte bra försvarsjobb”, skriver lokaljournalisten Jeff Veillette, från sajten The Faceoff Circle.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se