Erik Karlsson: ”Det är väldigt starkt”

Ottawa tar upp jakten på Montreal i toppen

Publicerad 2017-02-19

NEW YORK. De som väntar på Ottawa Senators ska braka ihop får fortsätta vänta.

I natt vann de en vild match mot ärkerivalen Toronto – och därmed har de, med många matcher färre spelade, verkligt häng på Montreal på förstaplatsen i Atlantic-divisionen.

–  När vi håller oss till vårt system och gör det vi ska är vi bra, säger Erik Karlsson till Sportbladet efter 6–3-segern.

Det finns på sina håll en bild av att årets Ottawa Senators överpresterat, befinner sig mycket högre upp i tabellen än de borde och snart säckar ihop.

Men den teorin känns alltmer ihålig för varje vecka som går och fick sig en ny törn under en osedvanligt svängig och underhållande lördagkväll i Air Canada Centre.

Senators hade ledningen med 2–0 efter en period, men tappade initiativet i andra och hamnade i 3–2-underläge – för att komma tillbaka och göra fyra obesvarade mål under sista femton minuterna i tredje perioden.

– Vi började väldigt bra men hamnade i problem när de tryckte på i andra, säger Erik Karlsson när vi når honom efter slutsignalen.

– Men det är väldigt starkt att vi kan svara och komma tillbaka och vinna.

Två poäng till förstaplatsen

Med segern i Toronto har Sens plötsligt – till belackarnas chock–  bara två poäng upp till ett svajigt Montreal på förstaplatsen i Atlantic-divisionen.

Och tre matcher färre spelade.

Utsikterna kunde onekligen vara sämre.

– Ja, fortsätter ”EK65”, det ser rätt lovande ut. Men vi tittar inte så mycket på andra lag, vi fokuserar bara på oss själva och försöker bli bättre hela tiden.

– När vi håller oss till vårt system och gör det vi ska är vi bra.

Fem poäng av Stone

Den svenske backstjärnan stod för två nya assist mot Maple Leafs och säger sig vara nöjd med hur vintern artat sig för hans del.

– Jo, jag tycker det går helt okej. Framförallt vinner vi mycket. Då finns det inget att klaga på, förklarar han.

Just i natt var emellertid Mark Stone den store senatorn, med ett mål och hela fyra assist.

William Nylander gjorde ett av Torontos mål och bidrog även med en assist.