William Nylander hjälte när Toronto vann

Publicerad 2023-01-18

NEW YORK. Det var William Nylanders natt i Toronto – igen.

Först nickade  (!) han in 4-4-kvitteringen i en sprakande holmgång mot Florida, sedan avgjorde han med en soloräd i förlängningen.

– Jag såg ingeting på kvitteringen, pucken bara tog i mitt huvud och gick in. Men jag tar det, ler den svenske hjälten.

Toronto Maple Leafs tycks bara delta i spektakulära pang-pang-matcher just nu.

I lördags pressade de serieledarna Boston Bruins i grundseriens hittills mest sevärda duell och i natt följde de upp med en vilda västern-föreställning mot katterna från Florida hemma i Scotiabank Arena.

Den var verkligen inte lika välspelad, snarare tvärtom - men tack vare mål i parti och minut, en riklig mängd utvisningar, frapperande misstag och dålig stämning på isen hade den samma underhållningsvärde.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

– Ja, i två perioder var det en rätt galen match. Vi såg inte mycket spel fem mot fem, säger William Nylander när han möter media efteråt.

– Vi, för vår del, kan göra somligt mycket bättre, men man kan inte vara på topp hela tiden och i tredje tycker jag vi tog oss samman.

Framförallt tog sig ”Lill-Nyllet” själv samman. Knappa sex minuter in i slutakten kvitterade han till 4-4 – genom att som en annan Zlatan nicka in pucken.

– Jag tror Mitch Marner drog iväg pucken och så tog den i mitt huvud och gick in. Jag såg ingenting men jag tar det, flinar han.

1.53 in i förlängningen var det dags för nästa hjältedåd. William – som också stod för en assist i matchen – fick pucken strax nedanför mittcirkeln, styrde ut mot västerkanten, rundade två Florida-katter , skar in mot kassen och lade in den avgörande 5-4-pucken.

Det slutade med sånt exalterat jubel att han brakade rakt in i sargen.

– Jo, jag blev lite för uppeldad där, säger den 26-årige stjärnan och skrattar.

Calle Järnkrok och Timothy Liljegren noterades även de för assists.

William Nylander hjälte för Toronto.

För andra natten i rad vann Nashville Predators med 2-1 hemma i Bridgestone Arena – den här gången mot Columbus Blue Jackets.

Därmed har de häng i streckracet i väst igen. Det är bara tre poäng upp till Calgary på sista wild card-platsen och de har en match mindre spelad.

– Vi utnyttjar det faktum att vi har bra målvakter. Det var Juuse Saros som vann åt oss igår och det var Kevin Lankinen som gjorde det ikväll, säger målskytten Cody Glass.

Filip Forsberg spelade fram till ett av målen, medan Gustav Nyquist gjorde Blue Jackets tröstmål, på assist från Emil Bemström.

Efter ett par extremt intensiva veckor tog bränslet slut för Seattle Kraken i Edmonton i natt. De orkade inte riktigt freda sig mot hungriga Oilers och fick stryk med 5-2.

Andre Burakovsky och Alex Wennberg kunde trösta sig med varsin assist.

I hemmalaget var Evander Kane tillbaka efter att ha missat 31 matcher på grund av en svår skada han ådrog sig när han träffades av en skridskoskena över en handled. Han avlossade sju skott, men producerade inga poäng.

Montreal Canadiens är inne i ett fint stim och fäller tungviktare på löpande band.

I söndags slog de New York Rangers på Manhattan och i natt sänkte de Winnipeg Jets, ettan i västra konferensen, med 4-1 hemma i Bell Centre.

– Det var en riktigt stor kväll för oss, säger tvåmålsskytten Evgeni Dadonov.

I Phoenix lyckades Arizona Coyotes klippa av en nio matcher lång förlustsvit genom att slå Detroit på straffar.

Slutresultat: 4-3.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!