Coops löfte: Ren skinka nästa jul

Uppdaterad 2018-12-06 | Publicerad 2007-11-30

Glutamat i julskinkan?

Nej tack.

Coop lovar att sluta grisa ner skinkan till nästa jul efter Aftonbladets artikel.

Efter Aftonbladets artikel i går lovar nu Coop att tvätta rent nästa års julskinka från all glutamat.

”I vems intresse späds skinksmaken ut med extra mycket vatten för att sedan ersättas med glutamat?” undrade Karin Ahlborg i Aftonbladet i går.

Till och med en luttrad glutamatjägare som Karin hajade till när hon läste innehållsförteckningen på Coops färdigkokta julskinka.

Kovändning

Förutom de givna ingredienserna innehåller skinkan tre sorters stabiliseringsmedel och den ökända smakförstärkaren glutamat.

Men nu gör Coop en riktig kovändning och slutar helt med glutamat i julskinkan – i alla fall till nästa jul.

– Karin har ju rätt. Det är en onödig ingrediens och då ska vi inte ha det. Vi hinner tyvärr inte i år men jag lovar att glutamatet är borta till nästa jul, säger Magnus Frisk, informationschef på Coop.

Faktum är att livsmedelsföretaget har för avsikt att dammsuga alla innehållsförteckningar på onödiga stabiliseringsmedel och smakförstärkare.

– Vi måste lyssna på kunderna, säger Magnus Frisk.

Bra respons

Karin Ahlborg är nöjd med responsen.

– Jag har fått jättemycket mejl i dag och det har säkert de också. Det är bra att Coop bryr sig om att lyssna på konsumenten.

Kristina Edblom