Hur gör jag chop suey hemma?

Uppdaterad 2019-11-05 | Publicerad 2007-01-23

Hej Jon!

Jag är väldigt förtjust i kinesisk mat, och då framför allt chop suey rätter. Fast faktum är att det inte är speciellt billigt att äta, om man köper det på restaurang. Finns det något recept på detta? Vore väldigt tacksamt att kunna laga biff/fläsk chop suey med grönsaker själv!

Tack på förhand!

/Patrik

Hej!

Chop suey är ett västerländskt namn på kinesiska wokrätter så det är svårt att plocka fram ett enda recept men här är några allmänna tips.

Skär kött och grönsaker fint, i små munsbitar. Ta sånt du gillar. Vattenkastanjer, böngroddar och bambuskott ger kinesisk ton åt rätten.

Stek först köttet hastigt på högsta värme i olja med hackad vitlök,salladslök, ingefära och chili. Köttet ska bara bli brynt. Använd stekpanna om du inte har en bra gasspis, då är en wok att föredra.

Skopa ur köttet och stek sedan grönsakerna, också snabbt och på högsta värme.

Lägg tillbaka köttet och rör i några msk soja blandat med lika mycket vatten och lite potatismjöl.

Servera bums med ris.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson