Jag kopplar av med att lägga in sill

Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2002-12-16

Pelle Johansson, köksmästare

Börja laga julmaten i tid. Då kan julstöket bli en skön avkoppling i stället för stress, tycker köksmästaren Pelle Johansson.

Till julen äter Pelle Johansson helst sill – och helst inte grisfötter. För att göra julen till något trevligt bör man börja laga maten i god tid, tycker han.

– Det är ett skönt sätt att koppla av på, att börja lägga in sillar på helgerna, säger Pelle Johansson.

I stället för att kasta sig runt i olika affärer tycker han att man kan välja ut några favoriträtter och laga dem i lugn och ro hemma.

– Man ska inte ta i så man kräks, hellre decimera julbordet lite, säger Pelle Johansson.

Vill man frossa i ett helt julbord kan man gå på restaurang i stället, säger han.

Tipsen