Vitt vin som passar till kött?

Uppdaterad 2019-11-05 | Publicerad 2007-03-12

Hej!

Eftersom min man lider av en svår migrän som utlöses direkt av små mängder rödvin har vi fått avstå detta. Vitt vin går däremot bra.

Men... det finns inte så många vita viner att välja på till rätter med mörkt kött (och vi äter gärna en blodig biff!). Ibland kan det gå med en rejält fyllig chardonnay, men vet Ni om det finns mer att välja på i vitvinssortimentet?

Med vänlig hälsning Anette Johansson

Svar:

Förutom de allra fylligaste chardonnayvinerna kan ni prova t ex Château Tahbilk (6406, 90 kr) från Australien som är gjort av druvan marsanne, ett annorlunda, smakrikt och spännande vin från gamla vinstockar i Victoria. Eller det komplexa och fylliga vita vinet Stellenzicht Semillon Reserve (av druvan semillon) från Sydafrika (97387, 164 kr) som det ännu finns några flaskor kvar av på Systembolaget i dagsläget.