Effektivt Luleå sänkte Rögle

Publicerad 2016-01-23

Ishockey. Rögle har varit starkt i sin hemmaarena i vinter.

Men mot formstarka Luleå räckte inte laget till. Luleå vann med 3-0.

Rögle inledde starkt, som laget brukar hemma i Lindab Arena. Det var till största delen Luleås målvakt Joel Lassinanttis förtjänst att hemmalaget inte kunde gå till den första periodvilan med en ledning i ryggen. I den andra visade Luleå prov på fortsatt form och effektivitet.

1-0 kom i numerärt överläge efter 7.08 genom Toni Rajala, som tappades bort av Rögleförsvaret, tog köksvägen och lirkade matchens första mål vid Lars Voldens högra stolpe. 2-0 kom dryga tre minuter senare. Bill Sweatt var målskytt efter en snabb kontring.

Rögle kom igen i sista perioden, men lyckades inte få hål på Lassinantti. Inte ens två minuters spel i spel med fem mot tre utespelare när Luleå drabbades av en dubbelutvisning hjälpte. Luleå och Lassinantti höll tätt. Med två minuter kvar av matchen gjorde Anton Hedman 3-0, även det målet i powerplay.

– Effektiviteten var skillnaden mellan lagen, sade Rögles tränare Anders Eldebrink till CMore.

– Spelmässigt är vi lika bra, det är målskyttet som skiljer oss från de bättre lagen.