Rögle fortsätter sin trend

Publicerad 2016-01-09

Ishockey. Rögle har efter jul blivit ett varannanmatchlag.

Trenden fortsatte då man, efter förlust senast på hemmais, vann med 2-1 borta mot Karlskrona.

Jumbon Karlskrona på spelschemat plus faktumet att nästjumbon Modo tidigare under lördagen förlorat såg ut som ett bra läge för Rögle att rycka åt sig en nio poäng stor marginal ned till kvalstrecket.

Och det började bra för Rögles del. Man stod emot en inledande anstormning från hemmalaget Karlskrona och tog så småningom ledningen genom ett backhandmål av Ludvig Elvenes från nära håll.

Men Karlskrona visade åter att man inte tänker låta sig knäckas av många förluster och ett närmast hopplöst tabelläge. Man fortsätter att kämpa för varje poäng och Jesper Olofssons kvitteringsmål strax före paus föregicks av ett riktigt fint passningsspel i anfallszon. Olofssons målskott innebar för övrigt att Röglemålvakten Lars Voldens nolla i Karlskronas hemmaarena, som han hållit sedan pucken släpptes i lagens förra möte 14 november, var spräckt.

Matchen fortsatte att vara såväl spel som målmässigt jämn långt in i andra perioden. Då återtog Rögle kommandot via ett mål i spel fem mot fyra. Ludvig Rensfeldt fick flera chanser och kunde till slut, med hjälp av god vilja, från nära håll trycka in pucken bakom Johan Holmqvist i Karlskronas mål.

Rensfeldts mål innebar att Rögle var laget som hade något att gå på i slutperioden medan Karlskrona var laget som fick jaga. Matchbilden blev just sådan. Karlskrona kämpade frenetiskt i anfallszon mot ett tätt Rögleförsvar som var måttligt intresserat av att anfalla.

I slutet av matchen tog Karlskrona ut målvakten Johan Holmqvist i ett sista försök att åstadkomma en kvittering. Man skapade ett visst tryck men inget av de båda lagen mäktade med att göra fler mål denna kväll och Rögles viktiga trepoängare var bärgad.