Rensfeldt bakom Rögles skräll

Publicerad 2016-01-16

Ishockey. Rögles forward Ludvig Rensfeldt har flyt just nu. Senast blev han matchhjälte mot Karlskrona.

Mot topplaget Frölunda svarade han för tre mål när Rögle vann med 6-3.

Rögle har varit något av ett "varannanmatch-lag" i vinter. En seger har allt som oftast följts upp av en förlust. Så eftersom Rögle kom från seger mot Karlskrona talade allt för Frölunda när lagen möttes i Lindab Arena.

Men Rögle inledde inspirerat och tog lite turligt ledningen. Frölundas Joel Lundqvist och Henrik Tömmernes kolliderade på egen blå linje. Pucken tog Ludvig Rensfeldt hand om och han gjorde inget misstag ensam med Lasse Johansson i Frölunda-kassen.

"Maximal utdelning"

Göteborgarna jobbade sig in i matchen, men Rensfeldt hade mer att ge i den första perioden. Assisterad av Patrick Cehlin - som svarat för 14 poäng i de tio senaste matcherna - överlistade en frispelad Rensfeldt Frölundas målvakt igen.

– Vi hade maximal utdelning i första perioden. Nu måste vi fortsätta att jobba hårt, sade tvåmålsskytten till C More.

Och jobbade gjorde Rögle. Serieledande Frölunda visade visserligen en helt annan inställning till uppgiften i början den andra perioden. Elias Fälth reducerade efter 4.48 och Frölunda fortsatte att dominera. Kvitteringen kom mitt i perioden sedan Artturi Lehkonen frispelats av Oscar Fantenberg.

Fick ny energi

Mitt i gästernas press fick Rögle chansen att spela powerplay. En möjlighet hemmalaget tog vara på. Jordan Smotherman gav Rögle ledningen igen, ett mål som gav skåningarna ny energi. Frölundaoffensiven kom av sig och Ludvig Rensfeldt såg till att ge Rögle tvåmålsöverläge igen med sitt tredje mål.

Frölundas Ryan Lasch reducerade med en styrning, men i numerärt överläge gjorde Sebastian Wänström 5-3 för Rögle och 6-3 gjorde Jordan Smotherman i tom kasse.

Lagen möts igen på söndagen, då i Scandinavium i Göteborg.