Publicerad 2016-01-07

Ishockey. Rögles förhoppning var att förlänga segerraden på hemmaplan.

Det gick inte alls.

Ett effektivt Djurgården vann med 5-3.

Efter 7-2 mot Örebro och 6-2 mot HV71 hade hemmapubliken i Lindab Arena förhoppningar på sitt Rögle. Men Djurgården var för bra den här kvällen och tog säsongens tredje seger mot skåningarna.

Den första perioden bjöd på situationsrik hockey i högt tempo. Djurgården tog kommandot när Rögle drabbades av matchens första utvisning. Daniel Brodin styrde in Linhus Hultströms skott.

Filip Karlsson kvitterade när Rögle fick chansen att spela fem mot tre, men slutrepliken i perioden var Djurgårdens. Två av matchens stora profiler, Marcus Sörensen och Patrick Thoresen, gjorde var sitt mål. Snabba spelvändningar och mycket effektiva anfallsspel grundlade överläget.

1-4 gjorde Robin Alvarez på en målvaktsretur från Oscar Dansk i början av andra perioden. Dansk lämnade sedan över målvaktssysslan till Lars Volden. Det hjälpte inte. Andreas Englund - tillbaka från JVM-äventyret i Finland - snärtade in Djurgårdens femte mål. Englund bokfördes dessutom för två assists.

– Jätteskönt att få utdelning. Vi ställer om bra och ligger tajt mot deras spelare, sade Andreas Englund till C More.

Ivan Baranka dundrade in 2-5 i inledningen av tredje perioden, även det målet i numerärt överläge. 3-5 kom genom Jordan Smotherman med drygt två minuter kvar att spela, men närmare än så kom inte Rögle.