Brynäsveteranen sågade egna laget efter överkörningen

Publicerad 2022-02-12

Nicklas Danielsson.

Brynäs tog ledningen i första perioden. Sedan försvann allt som skulle kunna föreställa bra spel från hemmalaget. Då sågade veteranen Nicklas Danielsson laget längs fotknölarna efter 5–1-förlusten.

– Det är den sämsta matchen för säsongen, säger han i C More efter andra perioden.

Brynäs IF

Växjö Lakers hade en tuff trend. Bara en ynka seger de fem senaste matcherna. Och i lördagens bortamatch mot Brynäs så började det inte särskilt bra för regerande mästarna.

Brynäs inledde bäst och tog ledningen i slutskedet av den första perioden. Men sedan klappade Brynäs ihop totalt – och släppte in tre mål i andra perioden. Två av målen gjordes också av Ludvig Nilsson, vilket var hans första och andra mål för säsongen.

– Det är skit. Det är den sämsta matchen för säsongen. Vi tog dåliga beslut och spelar riktigt dåligt. Vi kan inte spela så här mot Växjö, säger Nicklas Danielsson efter andra perioden i C More.

Fullständig överkörning

Tredje perioden blev inte bättre för Brynäs. De var aldrig nära att komma ikapp de regerande mästarna, som spelade sitt patenterade trygga spel. Robert Rosén satte sitt tionde för säsongen, vilket betydde 4–1, fint assisterad av bland annat Richard Gynge. Det var Gynges andra assist i matchen – och tolfte poängen på sex matcher.