Junioren visade vägen i överkörningen: ”Helt obeskrivlig känsla”

Publicerad 2023-02-16

18-årige Isac Born hade inför kvällen ännu inte gjort sitt första SHL-mål.

Men när Frölunda körde över Linköping gjorde han både sitt första och andra mål.

– Obeskrivligt, säger 18-åringen till C More.

Frölunda hade inför kvällens match haft en riktigt tung period och tappat viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna. Fem förluster på de sex senaste matcherna har det blivit för Göteborgslaget.

Men när Linköping kom på besök till Scandinavium lossnade det rejält.

Redan i den första perioden gick man ifrån till 2–0 genom en mycket ovan målskytt.

Den 18-årige junioren Isac Born stod för ett mycket vackert första SHL-mål när han smällde upp pucken i första krysset. Och det skulle inte stanna där för honom. Born skulle även göra sitt andra SHL-mål när han på ett mycket kyligt sätt gjorde 2–0 för hemmalaget.

”Bara glädje”

Efter perioden var det en mycket nöjd junior som nådde C Mores mikrofon.

– Det är obeskrivligt, jävligt kul såklart. Det går inte att beskriva, bara gjädje. Det finns inte så mycket annat att säga utan det är bara att gå ut och köra vidare, säger 18-åringen med stort leende.

Born har tidigare fått mycket beröm för sitt spel, men inte riktigt fått målskyttet att lossna. Men ikväll kom alltså både det första och andra SHL-målet.

– Målen är bara en bonus. Jag kommer bara fortsätta att köra mitt spel. Men pucken hamnar väl på någon hylla hemma, fortsätter junioren och syftar på matchpucken som alla får ta med sig hem efter man gjort sitt första SHL-mål.

Ryckte rejält i andra perioden

Frölunda fortsatte ösa in mål och hade en övertygande ledning med 5–0 bara sju minuter in i andra perioden. Anthony Greco, som gjorde två mål senast mot HV71 visade fortsatt fin målform när han gjorde två nya ikväll.

Frölunda vann med hela 6–1 och tog viktiga poäng i jakten på slutspelsplatserna. Linköping däremot åkte ner till elfte plats och ”ingenmansland” efter att ha blivit omsprungna av Rögle och får i första hand försöka jaga en play-in-plats.

Frölundas Isac Born slog till två gånger mot Linköping.