Uppdaterad 2022-03-02 | Publicerad 2022-03-01

Rögle har aldrig vunnit någon titel – fram till nu.

Daniel Zaar blev stor hjälte med sina två mål i CHL-finalen mot Tappara.

– Det betyder hur mycket som helst, säger Mattias Sjögren till SVT.

Rögle har fått vänta länge på klubbens första titel. I fjol blev det förlust mot Växjö i SM-finalen, men i CHL-finalen mot finska Tappar fick klubben en ny chans.

Catena Arena i Ängelholm kokade och hemmalaget fick en drömstart när Daniel Zaar gav Rögle ledningen redan efter tre minuter.

Tappara hade en puck i stolpen i början av andra och låg på för en kvittering. Men i stället kunde Zaar utöka ledningen till 2-0 med sitt andra mål i mitten av perioden.

”Magiskt stöd”

Fem minuter in i den tredje perioden kom reduceringen. Waltteri Merelä satte pucken och skapade spänning i finalen.

Bortalaget tog över alltmer och öste på för en kvittering, men Rögle stod emot trycket och vann sin första historiska titel.

– Vi gör ett jävla jobb och lyckas stänga ner matchen. Det är fantastiskt, säger Mattias Sjögren till SVT och fortsätter:

– Det betyder hur mycket som helst. Vi var ledsna förra säsongen när vi missar SM-guldet, men vi studsar tillbaka och vinner här i dag. Det betyder mycket för föreningen och för självförtroendet.

Christoffer Rifalk kände av både publik- och Tapparatrycket i slutet.

– Det var kniven mot strupen, men vi lyckas ta det till slut. Det är grymt stort. Vi har ett magiskt stöd. Man spelar nästan av sig själv, säger han.