Forsbergs krav för att delta på Idrottsgalan

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

När Tobias Forsberg fick frågan om att dela ut pris på Idrottsgalan hade han bara ett krav. 

Flickvännen Filippa Norr Richloow skulle vara med på scenen. 

– Utan henne hade det aldrig gått, säger Forsberg.

Idrottsgalans finaste ögonblick var när Tobias Forsberg intog scenen tillsammans med flickvännen Filippa Norr Richloow. Paret möttes av stående ovationer när de skulle dela ut pris för ”Årets prestation” och det var knappast någon i Globen som inte berördes av Forsbergs tal.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

– Det är såklart mycket jag saknar. Men det allra viktigaste kommer jag alltid bara med mig här inne. Kärleken till sporten, kompisar, minnen och viljan att sätta upp nya mål att sträva mot, sa Forsberg i talet.

”Har dåligt samvete”

Efter framträdandet var den tidigare Leksandsspelaren själv rörd.

– Det är helt ofattbart. Jag kan inte förstå det, det är så fint. Det är så många man vill tacka och man får lite dåligt samvete att man inte hinner tacka alla, men det betyder otroligt mycket, säger Forsberg som var nervös innan han kom upp på scenen.

– Det var pirrigt, men det var helt fantastiskt också. Att kolla ut över så mycket folk och se så mycket fantastiska idrottare. Det var en ära att stå inför dem. 

”Han är 150 av 100”

Det enda kravet Forsberg hade för att medverka på idrottsgalan var att Filippa skulle vara med på scenen.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

– Hon betyder allt. Det är hon som plockar upp mig när jag mår som sämst och det är hon som gör att jag vågar utmana mig själv. Utan henne hade det aldrig gått, säger han och fortsätter: 

– Jag hade inte gått ut annars. Det var ett krav. 

Filippa Norr Richloow var också tagen av stunden.

– Jag trodde inte att det skulle vara så pass känslosamt. Men det var väldigt roligt att vi fick komma hit och dela ut det priset. Tobbe är en otrolig man och en krigare. 

Hur stark skulle du säga att han är? 

–Han är 150 av 100. Vår väg har bara börjat.

Forsberg blev förlamad från bröstet och ner efter att ha åkt in med huvudet i sargen efter en match mellan Leksand och Almtuna den 26 december 2018. 

Publicerad:

LÄS VIDARE