Cristian Romero gjorde både självmål och orsakade en straff i 2–2-matchen.

Det var Arsenal som satte sig i förarsätet i det sprakande Londonderbyt mot Tottenham.

Efter 25 minuter kom ledningsmålet som började med ett svenskt bolltapp.

Oleksandr Zintjenko snodde bollen av Dejan Kulusevski långt ner på Arsenals planhalva och inledde kontringen.

En framgångsrik sådan.

Bollen letade sig till slut fram till Bukayo Saka till höger i straffområdet som vek in och sköt – rakt på Cristian Romero. Men som tur var för Arsenal – och oturligt för Tottenham – styrde argentinaren bollen rakt i eget mål.

– Det kommer olyckligt för Tottenham och lite lyckligt för Arsenal. Men är det något lag som ska leda så är det helt rättvist att det är Arsenal som gör det, säger Viaplays expert Glenn Strömberg i sändningen.

Jätteräddning av Raya

Tottenham hade ett ypperlige tillfälle att kvittera tolv minuter senare efter ett fint anfall. Det slutade med att Brennan Johnson fick ett superläge men David Raya stod för en jätteräddning.

Mål blev det dock strax före paus.

James Maddison dribblade sig fram och serverade Son Heung-Min som satte kvitteringen i nät.

Bukayo Sakas skott styrdes in i mål av Cristian Romero.

Hands och straff

En som dock skulle fortsätta att ha det tufft var Cristian Romero. Mittbacken fick bollen på handen i straffområdet i början av andra halvlek och Bukayo Saka kunde sätta 2–1 från straffpunkten.

Men precis som tidigare skulle Son Heung-Min kvittera. Han och James Maddison kom i en snabb kontring varpå den sistnämnde lirade fram sydkoreanen som rullade in bollen över mållinjen.

Det dramatiska Londonderbyt var jämn matchen ut men inget av lagen fick lämna planen med tre poäng. Matchen slutade 2–2.

– Domaren tog beslutet (Romeros hands) och så var det med det. Det var en känslofylld match, det blev straff men vi studsade till baka. Vi visade bra karaktär och mod och det var viktigt att fick md oss 2–2, säger Son Heung-Min till Sky Sports.