Publicerad 2023-09-24

Chelsea fortsätter att harva i Premier Leagues nedre skikt.

Hemma mot Aston Villa förlorade man med 0–1 efter Malo Gustos röda kort.

Efteråt vädjade tränaren Mauricio Pocchetino om ägarnas tålamod.

Chelsea är inne i en mörk period. Inte heller blev det bättre efter 90 minuter mot Aston Villa hemma på Stamford Bridge.

Efter en mållös första halvlek kom raset i andra halvlek.

I 58:e minuten kom Malo Gusto galet in i en situation och träffade Lucas Digne med dobbarna över vristen. Domaren Jarred Gillett halade upp det röda kortet och Gusto fick traska ut i omklädningsrummet.

– Det är spelarens ansvar. Vi kan inte skylla på VAR eller domaren. I den här situationen måste vi agera på ett annat sätt, säger Mauricio Pocchetino till Sky Sports.

Med en man mindre på planen kunde inte Chelsea stå emot.

Kontrade in segermål

En kvart efter utvisningen gick Thiago Silva bort sig och Aston Villa kunde kontra. Det resulterade i att Ollie Watkins från en snäv vinkel kunde skicka in 1–0 för gästerna.

Matchen innehöll många avbrott och totalt spelades det elva minuters tilläggstid. Men tiden räckte inte till för Chelsea och 1–0 blev också slutresultatet.

Chelsea fortsätter därmed att harva i botten. På sex matcher har storklubben endast spelat in fem poäng och den enda segern har kommit hemma mot nykomlingen Luton.

”Måste stötta vår plan”

Efter matchen fick Mauricio Pocchettino frågan om ägarna har sagt något om klubbens svaga start.

– De är besvikna. De är väldigt förväntansfulla över klubbens projekt. Men såklart att de är besvikna men samtidigt måste de stötta vår plan, säger han.

Sedan Todd Boehly tog över som ägare för lite mer än ett år sedan har han visat att tålamodet är kort när det kommer till tränarna. Både Thomas Tuchel och Graham Potter fick lämna efter svaga resultat.