Skellefteå avgjorde efter bortdömt mål

Publicerad 2015-09-05

Jubel i Skellefteå (arkivbild)

Liberec trodde man kvitterat till 2-2. Men målet dömdes bort och i stället rusade Skellefteå iväg till en klar 5-2-vinst och seger i CHL-gruppen.

– Vi hittade en bra väg att vinna, säger Hans Wallson i SVT.

Det handlade om gruppsegern i CHL:s grupp D och till slut blev det en komfortabel seger för Skellefteå mot tjeckiska Liberec.

Annorlunda lät det efter en rätt hafsig förstaperiod. Trots ledning 2-1 sågade Patrik Zackrisson lagets insats i SVT:

– Vi är för passiva. De är först på puckarna varje gång. En riktigt dålig första period från vår sida, konstaterade han.

”Känns som mål”

Liberec hade sedan även en kvitteringspuck inne till 2-2, men domaren dömde bort Petr Vampolas mål för att den tagit handen in. SVT:s expert Mikael Renberg menade att det inte var någon medveten aktion och tyckte att målet borde ha kunnat godkännas.

– Jag tycker det där känns som mål, säger han.

Det var som att det bortdömda målet blev en vändpunkt för Skellefteå. Kort därefter gjorde man 3-1 genom Martin Lundberg och 4-1 av Sebastian Ohlsson innan Pär Lindholm definitivt avgjorde matchen med sitt 5-1 i början av tredje perioden.

Matchen slutade 5-2 efter att Michal Repik gjort sitt andra mål för kvällen.

– Vi vill vinna hela CHL så att vinna gruppen är en del i vår målsättning, säger tränare Wallson.

Under eftermiddagen var ett annat SHL-lag, Brynäs, igång och träningsspelade. Efter två raka segrar fick man se sig besegrade av allsvenska Almtuna med 3-2 efter förlängning. Matchvinnare blev Djurgårdslånet Daniel Bernhardt.