0–6 mot Leksand innebär att HV71 tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL.

Leksands IF

Jönköpingsklubben tog sig upp i dåvarande elitserien 1980 men åkte ur direkt samma säsong. Våren 1985 kvalade de sig upp till högsta serien på nytt – och 36 år senare tvingas de nu kvala för att hålla sig kvar för första gången.

Lagets nionde raka förlust, en rejäl sådan, inkasserades hemma mot Leksand.

Tidigt underläge

Backen Daniel Gunnarsson gav Leksand ledningen åtta minuter in i matchen och i slutet av den andra perioden skickade storstjärnan Marek Hrivik in 2–0.

I den tredje perioden rann det iväg än mer.

Med drygt sju minuter kvar att spela släppte målvakten Hugo Alnefelt in sitt sjätte mål. Det ska sägas att han inte hade någon vidare hjälp av utespelarna framför sig.

”Klart att vi skäms”

Matchen slutade 0–6.

– Det är ganska mörkt just nu. Det är klart att vi skäms. Så här får det inte se ut, säger HV71:s tränare Stephan Lundh till C More.

Lundh har inget direkt svar på varför det såg ut som det gjorde på isen när det gällde som mest.

– Jag tror inte det är något fel på ben, armar och själva fysiken. Det är nog rätt mycket som sitter där uppe. Det tar hårt, säger han.

Nio raka förluster är dessutom en rekordnotering för HV71 i den högsta serien, enligt statistikkontot domarna.se.

Alexander Bergström och HV71 får ställa in sig på kval.