Savolainen hjälte – gjorde två mål i SDHL-premiären

De regerande mästaren Luleå inledde årets säsong på inslaget spår.

Mycket tack vare stjärnan Ronja Savolainen stod för två mål.

Laget besegrade Modo i premiären med 3–2.

Det var dock inte 25-åringen som inledde Luleås målskytte i premiären.

Istället var det tjeckiskan Daniela Pejsova som gjorde 1–0 för Norrbottenlaget efter knappt nio minuter. Men därefter var det finsk show som gällde.

Strax innan första periodpaus gjorde Savolainen 2–0 och gav laget en komfortabel ledning.

Kröp närmre

Men Modo skulle svara sent. I början av den tredje perioden reducerade bortalaget genom Lauren Bellefontaine. Och därefter hade man bud på en kvittering, men Sara Grahn i Luleåkassen stod emot.

Istället gick Luleå ifrån på nytt genom Savolainen när hon smällde in sitt andra för säsongen i powerplay med dryga minuten kvar framspelad av nyförvärvet Linnea Johansson.

Modo hann få in ännu ett mål med två sekunder kvar, men den regerande mästaren tog hem premiären i en relativt komfortabel stil med 3–2.

– Det är skönt att ha denna matchen klar och veta att vi har någorlunda flow. Vissa bitar i spelet sitter, men såklart som alltid efter första matchen finns det mycket att fila på också, säger debuterande Johansson till TV4 Play.