”Rent horribelt”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-26

Brynäs rasar mot utvisning

Djurgården är klart för semifinal i SM-slutspelet.

Men det var utvisningen som föregick det viktiga 2-0-målet i 3-2-segern mot Brynäs som blev kvällens snackis.

- Rent horribelt, säger assisterande Brynästränaren Tommy Jonsson.

Brynäs, pressade att vinna kvällens match i Globen, jagade kvittering mot Djurgården i andra perioden.

I spel i box play såg man ut att kunna komma igenom i en kontring - men då åkte veteranen Andreas Dackell ut för hakning.

"Horribel utvisning"

Djurgården var inte sena att utnyttja spel i fem mot tre, och Timmy Pettersson utökade till 2-0 .

Tv-repriser visar dock att det inte var Dackell, utan i stället Mads Hansen, som hakade hemmalagets Jimmie Ölvestad.

- Det är en rent horribel utvisning, rasar assisterande Brynästränaren Tommy Jonsson i Canal Plus.

- Ska man ta en sådan där utvisning blir det mycket folk i utvisningsbåset.

Som om gästerna inte redan var pressade fick Djurgården efter målet fortsätta att spela fem mot tre, då Brynäs huvudtränare Niklas Czarnecki var så upprörd att han drog på sig ett lagstraff.

- Självklart att man reagerar som tränare. Sören Persson (domaren) visar otrolig osmidighet genom att ta den utvisningen på Czarnecki, säger expertkommentator Leif Boork i Canal Plus.

Brynäs hade annars börjat matchen bra, men sedan Nicklas Danielsson skarvat upp ledningsmålet i krysset i mitten av den första perioden hade hemmalaget tagit över.

Brynäs jagade

I andra perioden fick Brynäs tidigt chansen att kvittera men Djurgården hade alltjämt spelövertaget. Fast det var alltså inte förrän Brynäs Ossi-Petteri Grönholm och Andreas Dackell visades ut i slutet av den andra perioden som 2-0 skulle komma.

- Det var ju fem mot tre. Ofta spelar man runt pucken utan att ta avslut, så jag tänkte att det var dags att ta lite skott, säger Dif-backen Timmy Pettersson om sitt prickskott.

Brynäs klarade 55 sekunders spel i spel tre mot fem i inledningen av tredje akten, men efter knappt fyra minuter hade Djurgården ändå ökat på till 3-0.

Målskytt: Nicklas Danielsson, som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Brynäs svarade visserligen för en snabb reducering genom Peter Nolander och med mindre än två minuter kvar hade man kontakt efter Jacob Silfverberg 2-3-mål.

Brynäs jagade och jagade, men trots en rad lägen kom aldrig kvitteringen.

Djurgården är vidare efter 4-1 i matcher.

- Det blev ju jäkligt tufft till slut, säger Djurgårdstränaren Hardy Nilsson efter att laget tagit sig vidare med 4-1 i matcher.

Om utvisningssituationen som ledde till 2-0-målet säger Djurgårdens matchhjälte Nicklas Danielsson så här till Sportbladet: