"Det är ju kul om spelarna tänker lite”

Uppdaterad 2015-10-16 | Publicerad 2015-10-15

Juniorerna avgjorde holmgång i ”sudden”

Klassikermötet mellan Färjestad och Djurgården blev en holmgång.

Hans Särkijärvi tog ut målvakten och räddade en poäng – men tre mot tre-spelet var han inte lika nöjd med.

– Det är ju kul om spelarna tänker lite, säger han i C More.

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra i klassikermötet mellan Färjestad och Djurgården. Bortalaget kom till spel med fyra raka segrar och FBK har inte kammat noll i någon enda match i år.

Djurgården såg länge ut att behålla sin fina svit. Tomi Sallinen gjorde 1-0 i powerplay efter nio minuter och efter att John Persson kvitterat så klev Matt Anderson fram och visade att Dif:s powerplay verkligen vaknat när han tryckte upp 2-1 i nättaket.

Earl satte kvitteringen

Men Färjestad åt sig in i matchen och en kontroversiell situation sju minuter in i tredje perioden blev början på en FBK-vändning. Milan Gulas jagade puck mot kortsargen i kamp med Dif:s Patrick Thoresen, de hakade i varandra och Gulas drog till så Thoresen föll. Domaren lät spelet fortsätta och Gulas hittade till Robbie Earl som satte 2-2 i dålig vinkel.

– Klart det går att ifrågasätta om det är en fasthållning. Jag förstår om Djurgårdslägret är missnöjda, säger Sanny Lindström i C More.

Målet tände Färjestad som också gjorde 3-2 genom Johan Ryno.

Men en vågad satsning av Djurgården och Hans Särkijärvi, som tog målvakten med 2,30 kvar att spela, betalade sig när Linus Hultström kunde kvittera och ta matchen till förlängning.

"Kunde spela som vi vill”

Där avgjorde FBK:s juniorduo.

Rasmus Asplund, 17, vann pucken, spelade upp till Sebastian Erixon som hittade till Joel Eriksson-Ek, 18. Helt fria framför mål kunde han och Asplund väggspela innan Eriksson-Ek tryckte in avgörandet.

– Skönt att få vinna en övertidsperiod. Rasmus får pucken i hörnet och sen glömmer de bort oss två helt framför mål så vi kan spela lite som vi vill. Rasmus ger mig pucken och det var bara att skjuta in den, säger matchvinnaren Eriksson-Ek.

Hans Särkijärvi skrattade bara åt tre mot tre-spelet.

– Vi ska vara jätteglada att vi kunde kvittera. Men tre mot tre-spelet behöver vi träna på...

– Det är säkert kul för publiken, men det är ju kul om spelarna tänker lite, säger han i C More.