Publicerad 2013-10-29

Nu är Skellefteå-spöket ännu större och elakare

LULEÅ. Skellefteå är bäst i SHL.

Inget snack.

I seriefinal mot Luleå visade man återigen mästarklass och tog sjunde raka segern mot antagonisten.

Sportbladets krönikör Tomas Ros.

Seriefinal.

Sveriges två bästa hockeylag mot varandra, Luleå och Skellefteå.

Det var även en toppmatch mellan två av de målgladaste lagen i SHL.

Men en ny målfest blev det inte, 0-3.

Och heller ingen galen hockeyunderhållning – Skellefteå var snäppet bättre och tillät inte hemmalaget göra en riktig match av drabbningen.

På något sätt kändes det som att det lag som gjorde första målet skulle vinna matchen.

Många som producerar

Luleå har en sådan mental uppförsbacke mot Skellefteå, sex raka förluster, inför tisdagsmatchen och Luleå behövde så väl andas morgonluft som ett ledningsmål ger.

Men Oscar Möller, nybliven landslagsman, dunkade in 0-1 och på något sätt kändes det i hela Coop Arena att det inte fungerar för hemmalaget när Skellefteå står för motståndet.

Samma känsla som uppstod i finalerna i våras när slogan BSTL (bucklan ska till Luleå) förintades lite för snabbt och kastades i Mittitjärn.

Skellefteå är svårspelat, när de vill. De har en häftig bredd i anfallet och trots att Bud Holloway inte levererar så finns det fyra fem andra stjärnor som producerar.

Luleå-duon Niklas Olausson och Linus Klasen är två av SHLs bästa offensiva spelare. Mot Skellefteå fick de inga utrymmen och skapade inga bra chanser.

Skellefteå är lite för bra och visade det återigen på tisdagskvällen.

Nu är Skellefteå-spöket ännu större och elakare för Luleå.

Eller vad sägs om…

…sju raka förluster

…fem raka hemmaförluster

…tre mål på de sex senaste mötena.

Stolpe ut

Otäcka siffror för alla fans i Luleå.

I den tredje perioden spelade Skellefteå av matchen och bevakade. Typiskt för seriefinalen var det powerplay som Luleå hade efter nio minuter av slutakten. Klasen höll i pucken, väntade på rätt läge i hans arbetsområde strax innanför blålinjen.