Färjestads revansch – målvakten utbytt efter första perioden

Publicerad 2019-03-02

I går var han ett monster och höll nollan.

I dagens returmöte släppte målvakten in 4 av 24 skott i den första perioden.

Till den andra perioden blev Moras Janne Juvonen utbytt efter att ha drabbats av magsjuka.

Färjestad BK

Nästjumbon Mora skrällde under fredagen och bröt Färjestads segersvit på åtta raka segrar. Moramålvakten Janne Juvonen hade en huvudroll segern genom att rädda samtliga av de 40 skott Färjestad fyrade av mot moramålet.

I lördagens möte var det andra puckar. Färjestad inledde en matchen med en skottkavalkad i den första perioden. Hela 24 skott avfyrades mot Janne Juvonen i moramålet som lyckades rädda 20 av dem.

När sedan den andra perioden startade hade Juvonen blivit ersatt av Christian Engstrand. Enligt uppgifter till Cmores kommentatorer hade Juvonen blivit magsjuk och var därför tvungen att bryta matchen.

Nollade i går – målkalas i dag

Fredagens målsnåla tillställning hade ett mål under de första 49 minuterna. Efter de två första perioderna i lördagens match hade lagen tillsammans slagit till sju gånger.

Efter att ha gått mållösa under hela matchen senast inledde Färjestad målskyttet redan efter knappt sex minuter. Innan matchen var slut hade de hunnit göra sju mål till och matchen slutade 8–3 till värmlänningarna.

Utöver Juvonen så lämnade Spencer Abbott och Viktor Amnér matchen för Mora och Sebastian Erixon och Johan Ryno lämnade för Färjestads del.

GÅ 2 FÖR 1 PÅ SHL: Stötta ditt lag! Max 2 biljetter per pluskund.