Färjestad tappade 1-4-ledning

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-18

Men avgjorde mot Skellefteå i sudden

Seger till slut Pelle Prestberg avgjorde mot Skellefteå men först i sudden death. Skellefteå imponerade och hämtade in ett 1-4-underläge.

Pelle Prestberg är tillbaka som matchvinnare.

Färjestads poängkung lyfte in det matchavgörande målet mot Skellefteå i sudden death.

– Vi blev lite fega i tredje perioden. Skönt att vi ändå fick vinna matchen, sade Roger Melin, tränare i Färjestad, efter 5–4-segern.

Och Skellefteå-tränaren Per-Erik Johnsson fick stå som förlorare när han kom hem.

Taggat av 0–5-förlusten mot Frölunda i måndags så startade Färjestad matchen i ett rasande tempo mot ett passivt Skellefteå som tappade markering på målskytten både vid 1–0, Pelle Prestberg, och 2–0, Per Åslund.

Finländaren Eero Somervouri pricksköt 3–0, ett handledsskott i nättaket efter drygt halva perioden.

– Vi försökte spela säkert. Vad som hände var att vi gav Färjestad en massa isyta och därmed en massa fart, sade Per-Erik Johnsson, tränare i Skellefteå.

Skellefteås räddning blev Anders Söderbergs 3–1-mål, framspelad av kedjekamraterna Mikael Renberg (tre målgivande passningar totalt) och Fredrik Öberg.

Hela ”Bergskedjan” var även inblandad i Skellefteås 4–3-mål i upptakten av den tredje perioden. Anders Söderberg var avslutare även då.

”Riktigt nöjd”

– Jag är riktigt nöjd med de två första perioderna, sade Roger Melin vars adepter endast sköt tre skott mot Andreas Hadelöv, målvakt i Skellefteå, i den tredje perioden.

En period som var en enda anstormning från gästernas sida. Tobias Viklund tog matchen till förlängning via ett backskott i spel fem mot fyra.

– Oerhört starkt av killarna att komma tillbaka in i matchen. Det går fort när Färjestad har fart under skridskorna, sade Per-Erik Johnsson.

Bästa matchen

Pelle Prestberg, med Rickard Wallin som centerforward och Christian Söderström som vingkamrat, gjorde sin bästa match för säsongen. Det var ingen slump att det var han som tog till vara egen retur och lyfte in segerpucken över en liggande Andreas Hadelöv.

Jonas Frögren stod ut mest på backsidan i ett Färjestad som borde ha punkterat matchen i och med Esa Pirnes 4–1-mål i den andra perioden.

I Skellefteå var ”Bergskedjan” effektiv när de fick tryck i anfallszon.

Extra plus även till hårdjobbande Lee Goren.