Möter streckrivalen i Karlskoga: ”Jätteviktigt”

Djurgården och Michael Holmqvist är fyra poäng bokom Karlskoga. I dag möts lagen i Nobelhallen.

– Men vinner vi skiljer ­bara en poäng, konstaterar Michael Holmqvist.

Djurgården är när sex omgångar återstår fyra poäng bakom Karlskoga som innehar den tredje och sista ­direktplatsen till kvalserien.

Under lördagen möts lagen i en rysare i Nobelhallen.

– Det är en jätteviktig match, för båda lagen. De börjar dra ihop sig och alla förstår vad det handlar om, säger Djurgårdens forward Michael Holmqvist.

Mot Malmö vände Djurgården 2–5 till seger 6–5 i straffläggning. Mot Västerås hämtade laget upp ett 0–2-underläge, men föll i sudden death.

– Det är svårt att vinna matcher när man ger motståndaren två, tre måls försprång. Vi har pratat om att vi måste komma ut och spela som vi gör i tredje perioden, men från start.

”Betyder ingenting”

När lagen möttes på ­Hovet den 4 januari var Karlskoga på väg mot säsongens tredje seger mot Djurgården. Men då vaknade hemmalaget och vände till 0–1 till 6–1 i tredje perioden.

– Det betyder ingenting nu, det är ny match och de har hemmaplan.

Karlskoga saknar ett gäng nyckelspelare; backen Eddie Larsson, centern Björn ­Kindahl, forwardsstjärnorna Henrik Björklund (rygg) och Kristofer Näslund (axel).

Förstemålvakten Joel Gistedt, som missat de två senaste matcher på grund av sjukdom, är ett frågetecken.

Djurgården saknar backen Elias Granath, samt forwardarna Fredrik Bremberg och Christian Eklund.