Roger Melin: "Vi får inte bli självgoda"

Linköping tappade ledningen – fyra gånger om

Linköping tappade ledningen en, två, tre – fyra gånger.

Då blev hemmatränaren Roger Melin irriterad.

– Självförtroendet får inte gå över till självgodhet så att vi börjar slarva, säger han efter att LHC vunnit i förlängningen.

Fyra gånger om räckte inte. Linköping kunde bara inte hålla ledningen mot Brynäs.

Magnus Johansson, Sebastian Karlsson, Pär Arlbrandt och Chad Kolarik gjorde varsitt snyggt mål, men bortalaget kom tillbaka hela tiden.

Med åtta minuter kvar fixade Bill Sweatt sitt andra mål för dagen, och matchen slutade därmed 4-4 vid full tid.

Under förlängningen fick Linköping spela powerplay med sin superkedja och Magnus Johansson, Pär Arlbrandt fixade passningarna fram till Simon Hjalmarsson som avgjorde till 5-4.

Trots vinsten är tränare Roger Melin besviken.

– Vi slarvar väldigt mycket med passningsspelet under den andra perioden. Som tur var gör vi mycket mycket mål i alla fall.

Brynäs: "Ett lag att räkna med"

Enligt Melin har spelarna en tendens att bli lite väl styva i korken.

– Vi har bra självförtroende, fast det gäller att det inte går över till självgodhet så man börjar slarva,, säger han i Cmores sändning.

Tommy Jonsson, som under matchen varit irriterad på domarnivån, berömde sina spelares moral efter matchen. Att komma tillbaka fyra gånger var starkt, enligt Jonsson.

– Förrutom första perioden så tycker jag att vi gör en bra match, säger han och fortsätter:

– Vi kommer tillbaka, och det är starkt, samtidigt vill vi ju vinna. Vi visar att vi är ett lag att räkna med. Men det är lite för enkla misstag i försvarsspelet.