Uppdaterad 2015-09-07 | Publicerad 2015-09-06

Även Modo studsade tillbaka efter förlusten senast

Osannolika självmålet avgjorde för Rögle.

Rögles back Almen Bibic riskerade att bli syndabock från utvisningsbåset.

Men innan han ens hann dit blev han matchhjälte i 2-1-seger mot Lagnau – efter ett osannolikt självmål, skriver HD.

Rögle har varit på en lång träningsmatchturné i Schweiz. I kväll avslutade man den med 2-1-seger mot Langnau.

Langnau gjorde 1-0 efter dryga fem minuter innan Sebastian Wännström kvitterade i mitten av första perioden.

Avgörandet kom i slutet av tredje perioden – och det var ett minst sagt märkligt mål.

Lagnau hade tagit ut målvakten då domaren hade en avvaktande utvisning på Rögles Almen Bibic. Men innan Almen Bibic fick åka ut till botbänken fick han fira ett mål som osannolik matchvinnare. Lagnau lyckades nämligen dra pucken i eget mål med målvakten uttagen och Bibic fick målet då han var siste Röglespelare på pucken.

Förvirring efter målet

Sportchef Anders "Masken" Carlsson var expert i sändningen på hd.se och han hade inte koll på regeln som sa att det betydde mål. Men när 2-1-målet kom upp på tavlan kunde även han räkna hem en seger.

– Jag tycker att vi var värda att vinna, men vi borde ha vunnit med klarare med siffror. Sen tycker jag inte att vi hade något riktigt tryck i grejerna, men det berodde säkert på att det var tredje matchen på tre dagar, säger han.

Efter att Modo åkt på förlust mot Sundsvall i fredags så var assisterande tränaren Henrik Gradin inte nådig i sin kritik mot laget.

– Rent bedrövligt, det värsta vi presterat den här hösten, sa han till Allehanda.

En rejäl utskällning – som verkar ha fått effekt. I dag tog man nämligen revansch i SCA-cupens sista match mot Timrå.

Redan efter 32 sekunder gjorde Victor Olofsson 1-0. 2-0 kom 1,11 in i andra perioden från Shaun Heshkas klubba innan Kyle Wilsson satte 3-0 i slutet av mellanakten. Timråfostrade Emil Pettersson satte sedan 4-0 innan Filip Fällman hyfsade till siffrorna dubbelt upp.

Tvåmålssegern gjorde att Modo vann miniturneringen med minsta möjliga marginal, ett måls bättre målskillnad än Timrå.