Malmö verkar inte kunna vinna på hemmais.

Under lördagen kom en ny förlust.

Den här gången mot Växjö – som nu fortsatt leder SHL.

– Skillnad mellan topplag och bottenlag, helt enkelt, säger Malmös Marcus Sylvegård till C More.

Spelet på hemmais har verkligen inte stämt för Malmö Redhawks. Inte heller den här kvällen, när man till publikens stora besvikelse föll tungt mot Växjö med 2–5. Det var lagets nionde (!) raka hemmaförlust.

– Det spelar fan ingen roll hur många videomöten vi har om vi inte gör det på isen också, säger Malmös Marcus Sylvegård.

PLUS: Wennerholm: Han är största fyndet i SHL

Matchens sista mål gjordes av Robert Rosén, som i en situation dessförinnan knockades och grinade illa, sent i tredje perioden. Han noterades för två mål i matchen.

– Jag tycker andra och tredje perioden är bra, säger Rosén till C More.

Jättemisstag av Växjö

Malmö lyckades inte heller ta kraft från en jätteblunder av Växjö.

Det var till kvitteringen till 2–2 som hemmalaget såg ut att kunna skaka gästerna. Lakers annars skicklige Joel Persson stod för ett rejält misstag när han i numerärt överläge vid 2–1–ledning skickade pucken framför mål, där Fredrik Händemark var påpasslig och satte 2–2.

Svängigt i början

Det var visserligen Malmö som tog ledningen i matchen, men det var en svängig tillställning. I tredje perioden var Växjö klart starkast. Knappa minuten in serverade Lukas Bengtsson kollegan Robert Rosén som skickade in 3–2.

Malmös uppförbacke blev brantare när Hardy Häman Aktell distinkt satte 4–2 i ett två mot ett-läge fyra minuter senare. Och slutresultatet spikades av nämnde Rosén.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!