Skellefteå rycker i tabellen efter seger mot Modo.

Men mitt under matchen klev Jimmie Ericsson av.

Enligt C More hade han ont, men vägrade avslöja var.

Jimmie Ericsson.

Modo gjorde sitt för att försöka psyka regerande mästarna – tillika serieledarna – Skellefteå.

När de officiella laguppställningarna lämnades in inför matchen stod Jeff Tambellini och Per-Åge Skröder uppskrivna som första backpar och 92-födde backen Viktor Lööv som center i fjärdekedjan.

Men ”knepet”, som avstängde tränaren Jan-Axel Alavaara uppges ha legat bakom, bet inte på Skellefteå som vann matchen med 1-0 efter Joakim Lindströms mål sent i den andra perioden.

– Riktigt starkt av oss att hålla ut och vinna. Men det är tack vare ett grymt försvarsspel vi gör det, säger målvakten Markus Svensson efter hållna nollan.

Mörkade sin skada

Men segern kom ändå med smolk i glädjebägaren för SAIK.

Lagkaptenen Jimmie Ericsson tvingades kliva av skadad i den andra perioden och såg den avslutande delen av matchen från båset – ombytt.

Enligt C More hade han ont, men vägrade samtidigt avslöja vilken typ av skada det rör sig om.

I somras kunde Sportbladet avslöja att Ericssons uppladdning inför säsongen störts av en skada som både han och Skellefteå valde att mörka. Det är oklart om samma skada nu rivits upp igen.

”Blir ödesdigert”

Modo låg på för en kvittering i slutet men lyckades inte överlista Svensson.

– Det är en tät match ända in i slutet. Tyvärr ger vi bort ett mål i andra perioden som blir ödesdigert för oss. Sen tycker jag att vi skapar tillräckligt med lägen för att kvittera men den här gången gick det inte, säger Viktor Lööv till C more.

Modo är därmed kvar på nedflyttningsplats medan Skellefteå toppar serien med fem poäng tillgodo på tvåan Brynäs.