Ishaveri i SHL – tvingades vänta 80 minuter

Luleå besegrade Oskarshamn

Uppdaterad 2022-10-16 | Publicerad 2022-10-15

SHL-mötet mellan Oskarshamn och Luleå bröts efter bara 13 minuter på grund av ishaveri.

Ett långt uppehåll senare kunde norrbottningarna vinna med 4–1.

– Det var sjukt, säger Isac Brännström i C More.

Luleå hann med att göra två snabba mål i upptakten på den första perioden borta mot nästjumbon Oskarshamn.

När 12.36 var spelat av den första perioden hade både Isac Brännström och Julius Honka hittat nät bakom Joe Cannata i IKO-målet.

Ledde med 2–0

Sedan var det roliga slut.

På den ena långsidan uppstod stora isproblem. Vaktmästarna gick ut och gjorde vad de kunde för att åtgärda problemet, men meddelade ganska snabbt att det skulle ta tid. Lagen fick då beskedet att gå till periodpaus för att komma tillbaka efter 18 minuter.

80 minuters uppehåll

När väl pausvilan var över hade inte det stor hålet i isen åtgärdats och spelarna kallades ut till omklädningsrummet igen.

– Det var sjukt. Vi fick gå ut i omklädningsrummet. Sen sa de att isen var redo och klar att spela, men så var det inte. Det var speciellt, säger Isac Brännström i C More.

Efter totalt 80 minuters uppehåll kom beskedet att spela klart matchen.

När den väl återupptogs var norrbottningarna starkast och gick i från till 3–0, som senare skulle bli 4–1. Det sista målet gjordes av Einar Einar Emanuelsson i upptakten på den tredje perioden.

– Det kändes bra i dag. Vår kedja hade bra energi hela matchen tycker jag. Nu ser vi till att vinna matcher och klättra i tabellen, säger Brännström.