Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-12

Högard såg till att Ängelholmslaget fick jubla igen

Första segern på åtta raka elitseriematcher.

Rögle bröt en trend och vann mot Timrå med 4–1 (1–0, 0–1, 2–0).

Peter Högardh var namnet för kvällen. Anfallarens båda snabba mål avgjorde, och gav Rögle lite julefrid.

En ny förlust hade tagit på de mentala krafterna, som varit hårt prövade de senaste veckorna.

– Jag hoppas vi kan få ut något positivt av det här, få en effekt vi så väl behöver, sade Peter Högardh.

Peter Högardh sköt in 2–1 efter 28 sekunder i den sista perioden. Och följde upp med att styra in 3–1 knappt två minuter senare.

Mål som punkterade matchen.

– Fantastiskt skön upplevelse, det gick snabbt och på ryggmärgskänsla.

Men han ville mest tala om hur viktigt det var att vinna igen.

Och om laget:

– Okej, jag var sist på pucken. Men det är ett lagspel, och vi slet bra och hjälpte varandra hela tiden.

Mattias Sjögren satte punkt med 4–1 i öppen kasse.

Trendbrott var ordet för lördagen i Lindab arena.

Timrå, som inte förlorat de senaste åtta matcherna, skulle bryta trenden att aldrig ha vunnit i Ängelholm.

Rögle ändra en förlustkurva som inneburit bara en poäng på de sju föregående matcherna och kvalplats i elitserien.

Det började bra för hemmalaget, när Simon Hjalmarsson föste in 1–0 efter bara två minuter.

Sämre för Timrå när Fredrik Hynning en halv minut senare kunde kvittera. Han skulle bara ge pucken sista knuffen i öppen kasse men slog klubban i stolpen så att han i stället räddade på mållinjen för Rögle.

Efter det radade Rögle upp målchanser, vann skotten i första perioden med 16–4 och inledde den andra med ett skott i ribban.

Då fick Timrå styr på händelserna. Anton Axelsson kvitterade till 1–1 efter ett snyggt förarbete av Magnus Pääjärvi-Svensson.

Men Högardhs två snabba mål ändrade allt.

Det blev inget trendbrott för Timrå.

– Vi hade bra lägen i andra perioden, i den första var vi tillbakatryckta. Och i sista kom vi inte in riktigt på deras kasse. Generellt var det ojämn kvalitet i laget. Trötta spelare mentalt, men det tar på krafterna att spela 15 matcher på 32 dagar, sade Timrås assisterande tränare Per Nygårds.