Dahlbergs tavla blev avgörande

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-11

Men onödiga utvisningar kunde ha sänkt Djurgården

Ett mål skiljde Djurgården och Modo åt på lördagen.

Ett mål som Modos målvakt Nicklas Dahlberg inte borde ha släppt in var Djurgårdens första.

Men David Printz skott gick in och han såg själv överraskad ut när domaren dömde mål.

Djurgården fick en drömstart mot Modo när David Printz satte 1–0 efter 2.16 in på första perioden.

Men skottet som han skickade i väg från blå var långt i från avancerat. Nicklas Dahlberg i Modo-målet var helt oskymd, lyfte handsken och var lätt på pucken som dock for in i mål över huvudet på honom.

Tappade efter utvisningar

Förvåningen var tydlig i Printz ansikte, men också glädjen till att ha gjort säsongens första mål.

Därefter gjorde junioren Fredric Claesson 2–0 snyggt efter 11.15.

Djurgården styrde matchen men drog på sig två onödiga utvisningar under periodens sista två minuter.

Då kunde Modo, genom Robert Rosén både reducera och kvittera.

– Vi är egentligen inte med på hela perioden. Vi får tacka för powerplayen och att vi fick utdelning, säger Rosén till Canal Plus i den första periodpausen.

”Fin karaktär”

I den andra perioden lyckades Daniel Brodin kämpa in 3–2 och Djurgården tog tillbaka ledningen och behöll den resten av matchen. 3–2 blev slutresultatet.

– I det stora hela gör vi en jättebra match. Vi visar på fin karaktär, säger Jimmie Ölvestad till Canal Plus efter matchen.

Djurgården tog därmed tre viktiga poäng och lämnade kvalplatsen. Modo ligger kvar på nedlyttningsplats.