Publicerad 2012-08-14

Rahms första match efter dopningsavstängningen

TILLBAKA. Robin Rahm, 25, blev en vinnare i sin första match efter två års dopningsavstängning.

För två år sedan stängdes han av för dopning.

I kväll gjorde Robin Rahm comeback i svensk ishockey när Brynäs slog Timrå med 3–1 inför rekordpublik.

Brynäs IF

Den 5:e augusti 2010 skickade Färjestad ett pressmeddelande som chockade Hockeysverige.

I samband med en träning hade lovande målvakten Robin Rahm fastnat i en dopningskontroll och visat spår av anabola steroider. Karlstadsklubben stängde av Rahm med omedelbar verkan och ströp hans lön.

I kväll spelade 25-åringen sin första match på två år när svenska mästarlaget Brynäs slog Timrå med 3–1 inför rekordpublik (1342) i en fullsatt Järvsö Arena.

”Lagt det bakom mig”

Rahm har tidigare berättat för Sportbladet att han är beredd på glåpord den här säsongen.

– Jag har lagt det bakom mig, men vill de fokusera på mig får de väl göra det. Jag klarar av det. Jag har blivit mentalt starkare.

– Jag mår så bra man kan göra. Att komma tillbaka till elitserien och Sveriges bästa lag känns perfekt, sa han i början av juli.

Gävlelaget fick en smakstart på matchen Daniel Widing sköt och Mats Lavander slog in en målvaktsretur redan efter fem minuter. I andra perioden ökade Widing själv på till 2–0 när han stänkte in pucken i spel fem mot fyra. Timrå reducerade genom nyförvärvet Robin Sterner, innan en helt ren Widing satte sitt andra mål för kvällen – direkt från utvisningsbåset.

Robin Rahm räddade 14 av 15 skott och hade en räddningsprocent på 93,3.