Olimb: "Jätteskönt att vara tillbaka"

Uppdaterad 2016-11-15 | Publicerad 2016-11-12

Sen vändning bäddade för två poäng mot Örebro

Andre Olimb har haft ett skadehelvete – men är nu äntligen spelklar i LHC.

Norrmannen låg bakom en sen kvittering som bäddade för en suddenseger mot Örebro.

– Jätteskönt att vara tillbaka, säger Andre Olimb till Sportbladet.

Tiden i Linköping har inte direkt blivit som Ken Andre Olimb tänkt sig sedan han lämnade Düsseldorf för Linköping inför säsongen.

Skadebesvären började med en fingerskada i Norges OS-kval i september och fortsatte med en misslyckad operation och långsam läkning.

En match hann det bli innan nästa smäll kom efter en olycklig kollision med Växjös Tuomas Kiiskinen för en månad sedan. Olimb stoppades åter från spel på grund av en besvärlig knäskada – men på lördagkvällen var han han med och bidrog till en fin skalp i Behrn arena.

– Det var skoj att komma i gång igen även om man inte är i matchform. Man blev lite tröttare än vanligt, säger 27-åringen.

"Bättre än jag hoppats"

Det började dock tungt för LHC som var i ett 2–0-underläge efter en period spelad. Detta efter att duon Greg Squiers och Libor Hudacek spelat fram varandra till ett varsitt mål.

Detta trots klar Linköpingsdominans och 5–15 i skott. Men i andra perioden skulle utdelningen komma.

Kaptenen Niklas Persson styrde direkt in reduceringen innan Ken Andres storebror Mathis Olimb kvitterade till 2–2.

Och trots att Libor Hudacek åter gav Örebro ledningen i tredje perioden slutade mötet med en bortavinst – mycket tack vare Ken Andre Olimb som med bara två minuter kvar på klockan spelade fram till kvitteringen.

Norrmannen hittade Broc Little som snett bakom målet snabbt tog sig in framför målvakten och tryckte in pucken i nät.

– Jag såg Broc på bortre och fick fram den på något sätt. Det blev klart bättre än jag hade hoppats, säger Olimb.

Starkare på bortais

Förlängning väntade och väl där var bortalaget vassast. Kristian Näkyvä fick fritt skottläge och ordnade extrapoängen till Linköping när han stänkte upp 3–4 i det bortre krysset bakom Julius Hudacek.

– Det var starkt av hela laget att komma tillbaka flera gånger. En stark vinst och välförtjänt. Vi skapade mest chanser, säger Olimb som hoppas få spela fler matcher i följd framöver.

– Nu känns det jättebra. Det är det här man vill göra.

LHC fortsätter därmed på inslagen trend där man varit bättre borta än hemma. Nu har laget tagit 15 poäng av 24 möjliga på bortais.