Växjö såg ut att ordna oavgjort borta mot Saipa i första åttondelen i CHL.

Men ett sent baklängesmål gör att svensklaget är i 3–2-underläge inför returen nästa vecka.

– Jag tycker vi spelade dåligt hela matchen, säger tränaren Sam Hallam.

Växjö fick långtifrån en drömmotståndare i åttondelsfinalen i Champions Hockey League. Finska Saipa gick rent i gruppspelet och tog fyra segrar av fyra möjliga, bland annat mot Luleå som kom sist i gruppen.

Vinst blev det även i kvällens slutspelsmatch mot Växjö, dock bara med uddamålet och åttondelsfinalen är öppen inför returen i Växjö nästa tisdag.

– Saipa spelar disciplinerat och välstrukturerat. Det är ett tufft lag att möta, säger en inte allt för nöjd Sam Hallam efter matchen i SVT.

Mardrömsstart för Växjö

Finländarna fick en drömstart på kvällens möte och fick hål på målvakten Joacim Eriksson efter bara 18 sekunder. Detta efter att kanadensaren Brock Totter blivit frispelad och enkelt lagt pucken i nät.

Samme Totter höll sig även framme tio minuter senare och satte 2–0 med ett hårt dragskott.

Mellanperioden blev en mållös historia men sedan vaknade Växjö. Reduceringen till 2–1 kom med 18 minuter kvar på klockan när Linus Fröberg från slottet satte ett direktskott.

Sent avgörande

Och fyra minuter från slutet kom även en kvittering. Detta när Pontus Netterberg med en försvarare i ryggen lyckades vända upp och få iväg ett dragskott som gick hela vägen in i mål.

Glädjen blev dock kortvarig. För ett par minuter senare avgjorde finske Tomi Leivo när han tryckte in 3–2 efter en trasslig situation framför Erikssson.

– Jag tycker vi spelar ganska dåligt i hela matchen. Jag gillar inte att Saipa vann nästa alla närkamper. Vi spelade inte tillräckligt bra, säger Sam Hallam och fortsätter:

– Men det är bara ett måls underläge och 60 minuter kvar att spela.

Växjö valde att inte ta ut någon målvakt eftersom det är målskillnad som avgör om laget lyckas vinna i returen i Vida arena.