Joel Lundqvist fortsätter att sätta avtryck i SHL.

På torsdagen tangerade han Håkan Loob i antalet SHL-poäng.

40-åringen gjorde sin 499:e poäng i den svenska hockeyligan.

Frölunda HC

Frölunda hade två raka förluster, Leksand hade två raka segrar inför lagens möte i kväll.

Då tog Göteborgsklubben ledningen genom Linus Nässén innan Martin Karlsson kvitterade och 1–1 efter den första perioden.

Tre minuter och tio sekunder in i andra perioden så var det dags för Joel Lundqvist att kliva in i handlingarna.

Han spelade fram till Filip Johansson som snärtade upp 2–1 i krysset. Assisten var Lundqvist 499:e poäng i SHL vilket gör att han tangerar Håkan Loob i antalet SHL-poäng och är delad åtta i tidernas poängliga.

Loob behövde bara 405 matcher för att komma upp i 499 poäng medan det här är Lundqvist 895:e match.

Fredrik Bremberg har gjort flest poäng genom tiderna i SHL med 581 poäng på 773 matcher.

Frölunda vann matchen med 4–2.