Frölunda hade nio raka hemmasegrar.

Nu har man noll.

Detta efter Malmös viktiga seger med 1–4.

Frölunda HC

Det var Frölunda som öppnade målskyttet i Scandinavium. Jere Innala framför kassen styrde in 1–0 tidigt i den andra perioden

Kvitteringen från Malmö kom minuter senare, Carl Persson sköt in sitt 14:e mål för säsongen och matchen stod och vägde länge.

Tidigt i tredje tappade Frölunda pucken på offensiv planhalva. Det tackade Kim Rosdahl för när han tog pucken och drev mot mål innan han satte 1–2 för sitt Malmö.

”Wow”

Och inte blev det bättre när Malmös dansk Matias Lassen satte trean med sex minuter kvar. Hemmalaget plockade Lasse Johansson i hopp om att reducera. Men gästernas Janne Kuokkanen kunde fastställa slutresultatet (1–4) när han sköt in pucken från egen zon.

– Wow, vilket gäng, grabbarna bara kör, grymt fokus att kunna ladda om efter den tuffa förlusten vi hade senast. Vi kommer ut här och vinner helt välförtjänt, säger Malmötränaren Tomas Kollar i TV4 Play.

Viktig vinst för Malmö som nu har sex poäng ner till negativt kval efter att HV71 förlorat mot Rögle.