Patrik Carlsson, 34, slog till med ett äkta hattrick när Frölunda besegrade Växjö efter förlängning.

– Det är det här jag spelar för, säger hjälten efter 4–3-segern.

Han gör sin åttonde säsong i Frölunda, men Kungälv-sonen Patrik Carlsson har fått se sin istid minska den här säsongen.

Han har fallit längre ner i hierarkin och har varit både bänkad och på läktaren de senaste månaderna.

– Vi har ett brett lag, det går upp och ner. Man vill alltid spela så klart, men det är bara att gilla läget, ha tron på sig själv och vara redo, säger Carlsson.

Och redo var 34-åringen. I kväll var han plötsligt kung i Scandinavium genom att fullborda ett hattrick redan efter 32 minuter.

Hyllades av hela arenan

Först rakade han in ledningspucken tidigt efter en genialisk passning av Elmer Söderblom, sedan gjorde han både 2–1 och 3–1 i andra perioden och hyllades av hela arenan.

Vid samtliga tre målen fick han assist av Ryan Lasch.

”Carlsson, Carlsson, världens bästa Carlsson”, skrek de runt 10 000 i hemmapubliken.

– Alltid kul att göra mål och bidra offensivt. Men vi gör en riktigt bra laginsats, säger Carlsson som inte själv minns när han gjorde hattrick.

– Jag har gjort något, det har hänt i alla fall.

Frölunda körde över Växjö i första kvartsfinalen och hade 25–10 i skott efter två perioder.

Det tog dessutom nästan 17 minuter innan Växjö fick i väg första skottet på mål.

”Vilken känslan”

Men trots hemmadominansen lyckades Växjö hämta upp till 3–3 efter två snabba mål i tredje perioden och tog matchen till förlängning.

Ungefär halvvägs in i densamma avgjorde ändå Frölunda när Jan Mursak rakade in segermålet med skridskon, som fick godkännas efter videogranskning.

– Klart det här ger extra energi, få betalt av det hårda jobbet. Men det kommer bli en lång matchserie, säger Carlsson.